Любопитно

Напълниха 5 автобуса с публика за „Козият рог“, отпускат още

Поради огромния зрителски интерес към театралната постановка „Козият рог“, която ще се играе на Светилището на нимфите и Афродита край село Каснаково на 29 август, община Димитровград отпуска допълнителни безплатни автобуси.

До първоначално обявения срок за записване, който изтича днес, са запълнени 5 автобуса с желаещи да посетят театралната постановка на открито, която е част от програмата за празника на Димитровград.

Срокът за записване се удължава до 27 август. Записването става на място в Туристически информационен център на улица „Св. Климент Охридски“ №7, като повече информация може да се получи на телефон 0391 6 47 40, допълват от общината.

Междувременно от кметството въвеждат мерки във връзка с организацията на концерта с класическа музика и балет „Звезди под звездите“ на 26 август от 21 часа на централната алея в парк „Марица“.

За нормалното протичане на музикалното събитие димитровградчани не следва да разхождат домашните си кучета по централната алея в парка, както и подходите към нея след 19:30 ч.

Препоръчително е разходките на четириногите с повод да са в зоната около Киноложкия център.

Зоната около провеждането на събитието ще бъде ограничена.

Празник„Предупреждаваме, че това е концерт с класическа музика и ако смятате, че детето ви ще изгуби интерес към програмата да предвидите това предварително. Събитието не е подходящо за танци и игри на малчуганите. Спазването на ред и тишина по време на концерта е задължително условие за приятното протичане на събитието“, допълват от общината.

На 1 септември от 10:30 часа на централната градска алея по булевард „България“ ще се проведе детския празник „Есенен парад“ с игри, забавления, работилници и песни.

Градска библиотека „Пеньо Пенев“ пък ще представи две изложби. От 26 август в заемната жителите и гостите на града ще могат да разгледат документалната изложба „Изграждането на Димитровград – романтика, ентусиазъм и много труд“. Тя съдържа статии, фотографии, монографични изследвания, исторически очерци и материали от периодичния печат, отразяващи първите години от създаването на града.

Друга интересна изложба, която библиотеката ще представи от същата дата е забавен информационен дисплей под мотото „77 любопитни факта – да (пре)открием Димитровград“. Културната институция провокира в навечерието на 77-ата годишнина на Димитровград, представяйки достоверни любопитни и интересни факти за емблематични събития и сгради, които са първите в страната, с които градът се гордее.

През 1957 година в Димитровград се създава първият Клуб на кинолюбителите в България, а фотографии и статии представят учредителите на клуба и първото заснемане с камера на начинаещите любители.

Сред интересните факти още се нареждат, че първият хлебозавод в България е открит през октомври 1951 г. в Димитровград, а най-старата сграда е водонапорната кула, строена за нуждите на Източнорумелийската железница, открита през 1873 г.

Миро, Николина Чакърдъкова, Силвия и Теди Кацарови ще пеят за празника на Димитровград

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button