Хасково

Хасковското спортното училище става държавно?

Спортното училище, архивСпортно училище „Стефан Караджа“ да се преобразува от общинско в държавно, иска директорът на школото Генчо Генев.

Предложението ще бъде гласувано на предстоящата сесия на местния парламент на 26 октомври.

„Като общинско училище не можем да участваме самостоятелно по различни програми за ремонт и реконструкция, а делегираният бюджет не достига за извършване на капиталови ремонти“, се казва докладната.

В нея е записано още, че преобразуването на Спортното училище от общинско в държавно ще доведе до промяна и на финансирането – от държавния бюджет чрез Министерството на физическото възпитание и спорта.

В докладната се припомня още, че след започналите мащабни съкращения на спортните училища от 1989 до 1993 година, са били закрити 25 школа. Поради своите заслуги към спортната слава на страната ни, вече над 40 години СУ „Стефан Караджа“ е сред първите 5-6 училища в България.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button