Хасково

Расте броят на изследващите се за остеопороза

Остеопороза

д-р Стойков

Никога не е твърде рано или късно да се вземат мерки срещу остеопорозата, така че всеки трябва да направи необходимото за поддържане на костната система в добро състояние. Това е посланието на Световния ден на остеопорозата, който се отбелязва ежегодно на 20 октомври.

Изключително важно е повишаването на осведомеността относно превенцията, диагностиката и лечението на остеопорозата.

В Хасково все повече пациенти, предимно жени, се подлагат на изследвания, които са напълно безвредни, посочи д-р Иван Александров от Регионалната здравна иниспекция. 

Остеопороза

д-р Кабаков

Социално значимото и най-разпространено костно заболяване се развива години наред без видими признаци и се открива едва, когато се получи счупване, което може да застраши живота или да предизвика инвалидизация.

Около 30 лв месечно коства приемливият вариант на медикаментозното лечение, за много хора днес обаче тази сума е непосилна , подчертаха д-р Георги Кабаков и д-р Тодор Стойков.

Приблизително половината от хората, които са преживели фрактура, причинена от остеопороза, ще имат в бъдеще и още, ако не се предприеме лечение. Данните сочат, че 68% от жените и 59% от мъжете с бедрена фрактура са претърпели поне още едно счупване.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button