Хасково

21 цигулари в конкуренция за лауреатско звание

Недялка СимеоноваОт сърце благодаря на община Хасково, че в тези трудни години продължава прекрасната традиция – Международния конкурс за цигулари Проф. Недялка Симеонова. На участниците желая да имат смелост на сцената и да имат амбицията да станат лауреати. Това заяви председателят на журито проф. Ангел Станков минути преди на сцената в Драматичния театър „Иван Димов“ да прозвучат първите изпълнения на младите музиканти от 5 държави.

Специално за участие в журито за трети път от Виена пристигна и проф. Стефан Камиларов.

Заместник-кметът на общината Минко Ангелов откри традиционната проява и благодари на спонсорите за подкрепата.

9-годишният Владимир Аксьонов от Кишинев, Молдова, изтегли жребия за реда на явяване на участниците, които са разделени в 4 възрастови групи.

Конкурсната програма днес е до 17:00 часа. Утре цигуларите ще се състезават от 9:00 до 13:00 и от 13:30 до 17:00 часа. В неделя надпреварата приключва в 13:00 часа, а в 16:00 е награждаването и гала концертът на новите лауреати.

Недялка Симеонова Недялка Симеонова

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button