Регион

Зареждащ се акумулатор е вероятният причинител на пожара между Хасково и Димитровград

Огънят е тръгнал от двора на сервиза за гуми

Акумулатор, който се е зареждал от няколко фотоволтаични панела, вероятно е причината за големия пожар между Хасково и Димитровград в неделния следобед.

Устройството е било в двора на сервиза за гуми, откъдето тръгнаха пламъците, каза пред Haskovo.info началника на Районната противопожарна служба в Димитровград Иван Пачов.

Тепърва разследването и експертизите трябва да потвърдят причината. Записи от камерите са показали, че именно от акумулатора тръгва огънят, който се разпространи на площ от около 550 декара и унищожи склад за амониева селитра и продукция, превозни средства и инвентар.

Пожарът стигна до двора на „Язаки“, но беше спрян. Заради опасност огъня да прехвърли пътя и да стигне до асфалтовата база и фабриките от другата страна, движението по шосето беше спряно.

Голям пожар между Хасково и Димитровград погълна сгради и техника – ВИДЕО

Овладяха големия пожар, обхванал 550 декара, склад и селскостопанска техника – ВИДЕО

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button