Спорт

Купи и медали за Хасково от състезание по ориентиране в Раднево

Поредица от състезания по спортно ориентиране под надслов Паркова Купа се проведе тази година в България.

Това са спринтови дисциплини в градска и паркова обстановка. Четирите старта бяха от календарния план на федерацията. Изискват се бързи реакции, бързо мислене и скоростно бягане.

На 24 и 25 август в Раднево се проведоха третият и четвъртият кръг. Градът чества и своя 60-годишен юбилеи и местният клуб „Компас“ проведе традиционната си купа в два градски старта, които се прие да бъдат финални на Парковата купа 2024. В състезанията се включиха около 180 състезатели от 24 клуба от страната, което е нормално в периода на летните отпуски и ваканции.

ОриентиранеХасковският клуб „Компас 1994“ с председател Тодор Стратиев участва с 10 състезатели и се представи много добре. Дияна Янева бяга отлично в групата на Жени 21, като в отсъствието на националките спечели и двата старта и с това Купата за крайното класиране.

Симаи Хасан е с първо и трето място при 12-годишните момичета и Христина Дюлгерова при 18-годишните девойки е с 3-то и 4-то място. Така те завоюваха купите за трето място в крайното класиране.

Ветеранът Николай Стилев избра да бяга с 15 години по-млади мъже, но този тактически ход се оказа удачен. защото със своята рутина той достигна до призовото 3-то място.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button