Регион

Помощници водят възрастни и инвалиди на кино и театър

Пенсионерка, архивВъзрастни хора и инвалиди от Ивайловград, чието самообслужване е затруднено или невъзможно, ще се сдобият с помощници, съобщават от местната администрация.

Това са хора, които ще помагат на нуждаещите се при поддържане на личната им хигиена, хранене, вземане на лекарства. Помощниците ще пазаруват, ще почистват жилищата на възрастните хора и  дори ще помагат при извършване на ремонти.

Предвидено е асистентите да развиват и социалните контакти на нуждаещите се като ги придружават на кино, театър, изложби и концерти, допълват от община Ивайловград.

Услугата, която местната администрация ще предлага, се финансира по проект и е на стойност близо четвърт милион лева. Според експерти инициативата надгражда добрите практики на трите типа вече познати социални услуги – „Личен асистент“, „Социален асистент“ и „Домашен помощник“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button