Хасково

В „Кирил и Методий“ пак ритат срещу расизма

Футболният празникФутболен празник организира за пета поредна година ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ в Хасково. В него участват деца от VІ до VІІІ клас, които представляват 6 големи футболни сили – Англия, Италия, Испания, Германия, Португалия и Франция.

Децата бяха подкрепени от фенове – ученици от училището, които седмица предварително се подготвяха за футболния мач.

Инициативата е част от FARE Action Weeks 2012 или „Седмиците за действия FARE“. Те обединяват стотици хиляди хора в цяла Европа с послание срещу дискриминацията и в чест на многообразието. Тази година те се провеждат от 16 до 31 октомври. Към тях са се присъединили над 300 групи от 41 страни – от малки детски и обществени групи до футболни грандове, участващи Шампионската лига на УЕФА .

Мишел Платини даде подкрепата си тази година за „FARE Action Weeks“. Той заяви, че е горд, че е част от кампанията и подчерта ангажимента на УЕФА за борба с дискриминация във футбола в партньорство с FARE мрежата повече от 10 години. „Ние сме работили рамо до рамо с FARE мрежата върху тези ценности, които са основен стълб в европейския футбол и ще продължим да се стремим към зачитане на разнообразието във футбола.“, каза още футболната звезда.

Футболният празник Футболният празник
Футболният празник Футболният празник

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button