Хасково

Деветокласник гаси пожар, евакуират училище за 3 минути

УчениеДеветокласникът Костадин Лазаров от хасковската гимназия по дървообработване и строителство се превърна в пожарникар за един ден. Младежът бе сред първите, които се евакуираха от училището, облече пожарникарската униформа и с пожарогасител изгаси пламналия огън.

Действията в професионалната гимназия днес бяха част от стандартната тренировка по евакуация. Тя се извършва два пъти в годината през октомври и април. 

Стартът на тренировката бе даден в 12:45 часа, когато сигнал за тревога огласи цялото училище. Само за 3,15 минути всички учители, ученици и помощен персонал успяха да напуснат сградата на школото и да се съберат в двора.

„Времето, което постигнахме тази година е почти минута по-малко в сравнение с миналата. Това се дължи на инстинкта и добрата мобилизация на децата„, коментира за Haskovo.info помощник – директорът Диана Димитрова.

Учение Учение
Учението Учение

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button