Хасково

Раздвижване на пазара на недвижими имоти, цените същите

ХасковоПовече сделки с недвижими имоти в Хасково отчитат през тази година в сравнение с миналата брокерите. В същото време според данните на Националния статистически институт цените на жилищата се запазват.

Поевтиняване на имоти през второто тримесечие на 2012 г. е регистрирано в 10 областни града, но това не важи за Хасково. Жилищата тук се търгуват при средна цена от 807,35 лева на кв.м. На месец една от най-големите агенции за недвижими имоти продава по 3-4 апартамента. Най-предпочитани засега са двустайните, а напоследък се търсят много и едностайни.

Определяща за сключването на сделка е най-вече цената, затова и продажби на тристайни жилища почти липсват, коментират брокерите. Предпочитат се панелните и старите тухлени имоти. Мястото не е толкова определящо, но най-вече се се предпочитат имоти в района около парк „Кенана“, центъра и бул.“Раковски“.

През второто тримесечие на годината в Хасково са въведени в експлоатация 30 нови жилища, но интерес към тях почти липсва.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button