Хасково

Длъжници: Давахме рушвети във ВиК и пак ни режат тръбите!

ВиК акциятаВиК Хасково започна да прекъсва водата на длъжници на улиците „Армейска“ и „Бобов дол“. Там живеят предимно хора от малцинствата. Голяма част от тях имат незаконни връзки към водопровода, но след като те са установени са започнали да си плащат. Въпреки това начислените им задължения заради нерегламентираните връзки и глобите си стоят неплатени.

Част от семействата имат да дават на водното дружество по 5 000 лева. Първият с прекъсната вода днес беше Мартин Янков. Пред репортерите и екипите на ВиК той заяви, че когато била открита незаконната връзка дал 500 лева рушвет, за да не го глобяват. Въпреки това обаче задълженията му са факт. След като „благослови“ роднините на служителите, на които дал парите, човекът само показа къде точно минава тръбата, за да бъде прекъсната.

ВиК акциятаНезаконни връзки има главно в този район, в кв. „Република“ и във вилните зони, заяви началникът на район Хасково към ВиК Иванко Милушев. Обикновено тези тръби са прикачени към уличния водопровод и това е направено преди години. Освен че така се трупат загуби за ВиК, това води и до допълнителни аварии, уточни Милушев.

В следващите няколко дни багерите и работниците на водното дружеството ще прекъснат водата на малко повече от 20 хасковлии, натрупали дългове от по над 1 000 лева. От ВиК напомниха, че всеки може да сключи споразумение за разсрочено плащане, което обаче и да спазва, за да не стига до спирането на водата.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Емо
Емо
24.10.2012 11:56 11:56

Ами давай още рушвети, да та е.а в селянина, хем не плащал, хем подкупвал, хем псува. Ами ти си за затвора бе, тарикат, толкова години аз и всички, които редовно си плащаме, сме му плащали и на тоя водата. Айде у лево.

Back to top button