Любопитно

Вкарват и БТР в тридневните „битки“ край Хасково

Военно-симулативната еърсофт игра Viper VIII стартира днес на бившата авиобаза „Узунджово“ край Хасково.

Организатори са Община Хасково и Сдружение „Еърсофт София“. За трета поредна година играта е част от празничния календар на Хасково по повод Деня на града – 8 септември.

Преди да се разрази тридневният „военен“ конфликт участниците представиха екипировката, техниката и оръжията, с които ще водят битките. В демонстративните стрелби участваха секретарят на общината Пламен Лечев, главният архитект Антон Щерев, любители на еърсофт-игрите и гости.

Военна игра„Всяка година след играта в Хасково има повишен интерес към нашето хоби и все повече хора се включват в еърсофт-занятията“, съобщи Любен Йовчев – председател на УС на „Еърсофт София“.

Тази година за първи път в еърсофт-битките ще се включи и БТР 40. Това е реставриран модел на бронетранспортьор, влязъл на въоръжение през 1940 г. Машината, която от днес влиза в битките край Узунджово, е била на въоръжение в армията ни през 60-те години на XX век, разказаха от „Еърсофт София“.

Военна играРекордните над 600 бойци вече са дислоцирани в базата на Узунджово, каза Йовчев. Една четвърт от играчите са от Гърция, Румъния, Сърбия, Хърватия, Република Северна Македония. В еърсофт-обществото има хора от всякакви сфери, на практика професионалните военни там са единици. Екипировката е максимално близка до реалната, репликите на оръжията и средствата за комуникация също.

Военна играОт днес до неделя на авиобаза „Узунджово“ ще се разиграе военен конфликт. Действието се развива на територията на несъществуващата държава Улпия. Там има три враждуващи фракции: мироопазващ контингент, местно население и бунтовническа групировка, която се опитва да промени режима в страната. Основният конфликт е между бунтовническата фракция и мироопазващите сили, но и местното население е засегнато от сблъсъка, разказаха организаторите.

Военна игра„Това е ситуация, която исторически се е повтаряла на много места по света“, обясниха от „Еърсофт София“ и уточниха, че не визират нито един актуален конфликт в света.

Представиха програмата за Дните на Хасково 2024 – ВИДЕО, ПРОГРАМА

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
ЕКС ченге
ЕКС ченге
30.08.2024 20:44 20:44

ГАШЛЮВЦИ око бай ТОШО не бе го направил това ЛЕТИЩЕ къде щяхте да си разигравате коня аъъъ?

Back to top button