Хасково

БАБХ: Храната в детските кухни в Хасковско е качествена

БАБХ-Хасково, архивХраната, предлагана в детските кухни и градини в Хасковска област, е качествена и отговаря на всички необходими изисквания.  Това показват извършените проверки на Агенцията по безопасност на храните.

Те бяха разпоредени от изпълнителния директор на Агенцията във връзка със старта на учебната година. Съществени нарушения не са открити, каза началник отдел „Контрол на храните“ Мартин Александров.

Общо 74 проверки на кухненски блокове в детски ясли и градини, детски кухни – майки, училищни столове и бюфети са извършили инспекторите. Издадени са 3 предписания за отремонтиране на нередности по материалната база на един кетъринг и две централни детски градини.

В град Хасково храната в 6-те млечни кухни се доставя от фирма „Дусман“. От услугите им се ползват 550 майки. Спазват се всички изисквания при доставка на храната, категоричен бе Мартин Александров. Проверките са целогодишни и ще продължат.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button