Хасково

Симеоновград държи първо място по безработица в областта

Коста КостовСимеоновград продължава да държи първото място по безработица в региона. Там без работа са 26 на сто от трудоспособното население.

Най-ниска е безработицата в Свиленград – 9,1 %, съобщи днес директорът на Регионалната служба по заетостта Коста Костов. Прави впечатление, че през миналия месец расте броят на безработните жени.

Общо 734 безработни от областта са постъпили на работа през миналия месец. 535 от тях са устроени на работа с посредничеството на бюрата по труда. 150 от постъпилите на работа са с работническа специалност, 300 са специалистите, а 284 – безработни без квалификация. Програмите за заетост са осигурили работа на 338 лица.

През септември в бюрата по труда в региона са заявени общо 364 работни места или с 53 повече в сравнение с предходния месец.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button