Любопитно

Именит димитровградчанин взе награда „Икар“

Известният сценограф Вечеслав Парапанов стана носител на специалната национална награда за сценични изкуства „Икар“ – за чест и достойнство“.

Статуетката му бе връчена от председателя на Съюза на артистите в България Христо Мутафчиев.

Вечеслав Парапанов е завършил Висшия институт по изобразителни изкуства „Н. Павлович“, днес Национална художествена академия.

Започва реализацията си като сценограф в Драматичен театър „Апостол Карамитев“ в Димитровград. Той е син на първия кмет на Димитровград Петър Парапанов, припомня Haskovo.info.

Художникът работи с едни от най-големите български режисьори в Младежкия театър – София, в театър „Сфумато“, „Ла Страда“, Народния театър „Иван Вазов“, „Сълза и смях“ в София, театър „Адриана Будевска“ в Бургас.

Отличаван е четири пъти с наградата „Аскеер“ за сценография и костюми на постановките „Ромео и Жулиета“, „Чичовци“, „На дъното“, „Лазарица“. Има участия в национални и международни изложби и биеналета на сценографията.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button