Любопитно

Награди за изпълнители от Хасковска област на събора „Богородична стъпка“

Школата за народно пеене „Зора-Зорничка“ при НЧ „Зора 1982“ в Хасково е отличена с плакет на XVIII-ия Национален тракийски фолклорен събор „Богородична стъпка“ в Старозагорските минерални бани.

Плакети получиха също представителният хор за изворен фолклор и танцовите формации в селата Крепост, читалищата в Радиево, Горски извор, Сусам, Жълти бряг, Навъсен, Иваново.

Журито награди с медали двете певчески групи при НЧ „Заря“ в Минерални бани и индивидуалния изпълнител Николай Сидеров от село Българин.

Популярният национален събор се организира от Община Стара Загора, Съюза на тракийските дружества в България, Обществото за фолклор.

Целта е съхраняване на българските народни традиции и обичаи, популяризиране на природния феномен „Богородична стъпка“ и богатото културно-историческо наследство в района на Старозагорските бани.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button