Хасково

20 хасковлии вече влязоха в здравните си досиета чрез еЗдраве

РЗИ ще оказват съдействие на хасковлии в изнесен пункт до сградата на общината

20 хасковлии вече са влезли в електронните си здравни досиета със своите мобилни телефони, чрез приложението еЗдраве, съобщи за Haskovo.info директорът на Районната здравноосигурителна каса Ирина Колева.

Това се случва в рамките на вчерашния ден, в който достъпът до здравните досиета вече е възможен и без личен електронен подпис. Общо 500 души в страната са сдвоили за ден електронните си здравни досиета с приложението.

В приемната на Здравната каса помощ за сдвояването се оказва на здравноосигурени хора. Неосигурените могат да потърсят съдействие от РЗИ, които ще организират и изнесени пунктове, както и от Информационно обслужване. Изнесеният пункт на здравната инспекция ще е в сряда и четвъртък от 10 до 16 часа до сградата на Община Хасково.

Всеки български гражданин разполага с електронно здравно досие. То дава достъп до: лабораторни резултати, рецепти, болничен престой, информация за кръводарявания, медицински бележки, напомнят от здравното министерство.

Всеки родител има достъп и до данните на своите деца. Освен това приложението изпраща информация за предстоящи прегледи, имунизации, активни направления. Така само с един клик се контролира системата.

Всеки може да се възползва от функционалностите на еЗдраве, като получи съдействие за това в РЗИ, РЗОК и ИО. За целта е необходимо да носи със себе си документ за самоличност, както и мобилен телефон, по възможност с предварително инсталираното приложение еЗраве. То може да бъде изтеглено напълно безплатно от Google Play или App Store.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button