Спорт

Контузия спря Григор на US OPEN

Григор Димитров отпадна на четвъртфиналите на Откритото първенство по тенис на САЩ, съобщават от федерацията.

Поставеният под №9 българин имаше сериозен физически проблем и отстъпи с 3:6, 7:6(5), 3:6, 1:4 и отказване срещу №20 в световната ранглиста Франсис Тиафо (САЩ). Срещата продължи точно три часа.

Така Григор не успя да повтори най-доброто си класиране на US Open. През 2019 г. той достигна до полуфиналите, а там беше спрян от Даниил Медведев (Русия).

Хасковлията започна лошо срещата и след два пробива загуби първия сет с 3:6.

Във втората част Димитров изостана с 1:4, но успя да изравни при 4:4, а след това изпусна и точка за пробив за 5:4. До края на сета нови пробиви нямаше и така се стигна до тайбрек.

В него Гришо поведе с 6-3 точки и от третата си възможност изравни сетовете.

В третата част Димитров поведе с 2:1, но загуби пет от следващите шест гейма. Българинът видимо не се чувстваше добре на корта, като в края сякаш нямаше търпение сетът да завърши, за да бъде взет медицински таймаут.

Физическото състояние на Димитров не се промени и в началото на четвъртия сет. Той трудно сервираше и се движеше по корта. Тиафо поведе с 4:1 гейма и в крайна сметка Григор се отказа от участие в мача.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button