Хасково

Кметът като Фандъкова: Държавните служби ще си плащат „синята зона“

СесиятаСинята зона в Хасково се разраства. Да бъдат разкрити нови 146 места гласуваха на днешната сесия общинските съветници.

Така на ул. „Козлодуй“ от към ул. „Ал. Танев“ и от към бул. „Освобождение“ ще бъдат обособени 20 места. 111 места ще има за паркиране на ул. „Патриарх Евтимий“ от пл. Свобода до бул. Съединение, а 15 – на ул. „Атон“ между улиците „Цар Калоян“ и бул. „България“.

Преди докладната да бъде приета, в зала „Хасково“ обстановката се нажежи заради разгорещени дебати по повод предложението на съветника от ГЕРБ Антон Иванов.

Сесията

Антон Иванов

Той поиска на ул. „Патриарх Евтимий“ да бъдат заделени 28 места, които да се предоставят безвъзмездно на държавните институциите.

По думите му на Регионалния инспекторат са необходими 3 места, на Социално подпомагане, РЗИ и дирекциите „Земеделие“ – по 2.

По 1 паркомясто ще е достатъчно за Инспекция по труда, Службата за трансгранично сътрудничество, Пробационната служба, Басейнова дирекция, Държавен архив, Агенцията по лозята, Контролно-техническа инспекция и Комисията за защита на потребителите. Останалите места до 28 били за Областна администрация, обясни Антон Иванов.

Сесията

Георги Иванов

„Ние нямаме нищо против тези държавни служи да имат места“, контрира кметът Георги Иванов и прочете извадка от националната преса, където пише как столична община ще взема пари за паркиране в „синята зона“ на държавните служби като сключва договори за наем.

„365 лева е годишния абонамент“, припомни градоначалникът. Можем да договорим по-ниска цена, тъй като има и почивни дни, в които държавните институции не ползват местата“, допълни кметът. На свой ред Антон Иванов предложи паркинга пред общината и улицата отстрани на администрацията да стана също „синя зона“.

„Няма логика да изкарвам пари от единия си джоб и да ги слагам в другия„, опонира кметът, обявявайки, че предложението на съветника от ГЕРБ е лишено от всякаква икономическа логика.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

5 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
26.10.2012 14:12 14:12

Кмете,кмете и твоята вода ще изтече,че после да видим…

Отмъстител
Отмъстител
26.10.2012 15:31 15:31

Да пукаме редовно гумите на колите на миропомазаните общински чиновници спрели на общинския паркинг!

he
he
26.10.2012 16:36 16:36

Моля! От едния джоб в другия ли… ами служителите да си плащат паркоместата, аз като работа в центъра си плащам за синя зона…. Нека общинските служители си плащат и това да влиза в джоба на общината …

Наско
Наско
26.10.2012 20:06 20:06

От единия джов в другия, а? Баси наглия кмет!

edin grajdanin
edin grajdanin
27.10.2012 12:33 12:33

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Back to top button