Хасково

40% повече заявления за лични карти и паспорти заради байрама

Опашки, архивС близо 40% се е увеличил броят на заявленията за нови лични документи в последните дни, отчитат от хасковската паспортна служба. При малко над 300 заявления за нови лични карти миналата, тази седмица седмица до този момент вече са приети 435 заявления, съобщи говорителят на областната дирекция на МВР Нина Николова.

Най-голямо е увеличението на заявленията за бързо издаване на документи. При личните карти те са скочили от 83 на 118, а при паспортите – от 71 на 122 броя. Общо заявленията за нови паспорти миналата седмица са били 316 при 375 за тази.

Причината за по-големия интерес към подновяване на личните документи е завръщането на българските изселници от Турция в България за Курбан байрама, коментират от Паспортна служба. Обичайна практика е те да използват почивката в родината, за да се снабдят с документи. Така е било и предишните години, допълниха от МВР. От там успокоиха, че въпреки повишения брой клиенти, проблеми с обслужването няма и не се образуват опашки.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button