Хасково

Померански гълъби и московски тигри на изложба-базар в Хасково

ИзложбатаНад 200 гълъбовъди от България, Турция и Гърция се събраха в Хасково на четвъртата изложба – базар, организирана от местното дружество на гълъбовъдите.

Традиционно стопаните се събират, за да обменят опит, да разменят породи или да си закупят нови.  На изложбата породистите гълъби започваха от 50 лева бройката и стигаха до 200.

Хасковлията Димо Стоянов, който е един от организаторите на проявата, се представи с померански гълъби.

Изложбата

Померански гълъби

„Представителите на тази порода са с много голяма гуша, масивно тяло, краката им са много добре оперени, а стойката йм е изправена„, разказа за Haskovo.info 63-годишният стопанин.

Хасковлията, който по професия е електротехник, се занимава с гълъби от малък.

Първата птица си е купил, когато е бил в осми клас. От тогава до сега през ръцете му са минали десетки гълъби.

Изложбата

Московски тигри

И макар да казва, че това хоби е скъпо и от него не се печели, Димо Стоянов в момента отглежда около 200 гълъба и смята да продължи да го прави.

Освен померански гълъби, на изложбата – базар в Хасково днес можеха да се видят още московски тигри, египетски и дрезгави гълъби, както и карабаши.

Не липсваха и търговци, които продаваха зайци, кучета, декоративни кокошки и петли, фазани, пауни, храна за любимците, клетки и хранилки.

 

Изложбата Изложбата
Изложбата Изложбата
Изложбата Изложбата

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
златна
златна
27.10.2012 13:41 13:41

айде сега померански или померински са последно гълъбите

Shenol
Shenol
27.10.2012 22:11 22:11

Това гълъб много ми е интересно защо се връща обратно и може да носи писма, направо е като поща. Обаче къде са се снимали- като гледам е в механото….да а защо там в училището?

Back to top button