Любопитно

Студентка от Хасково премина обучение в САЩ

Студентите от Фармацевтичния факултет на Медицински университет -Пловдив хасковлийката Йоана Чукова и Петър Телбийски участваха в международна лятна програма към университета в Южна Калифорния, Лос Анжелис, САЩ.

Йоана е в четвърти курс. В Хасково тя завърши с отличие ОУ „Св. Климент Охридски“ и Езиковата гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“.

В продължение на един месец те имаха възможност да общуват и обменят опит с 99 студенти по фармация от 28 университета на Китай, Германия, Индия, Япония, Полша, Румъния, Словения, Южна Корея, Тайван, Тайланд и Турция.

СтудентиУчастниците бяха разпределени в 12 групи, като всяка от тях подготви по три проекта за периода на програмата, работейки в една от следните области: Фармацевтични науки, Клинична фармация и Регулаторни науки.

Задължителна част от програмата беше представяне на Университета, от който идват участниците. Българските студенти впечатлиха с презентацията с оригинално заглавие: „Pill-osophy of Pharmacy Education at Medical University of Plovdiv“.

СтудентиПо време на обучението бяха организирани имунизационен уъркшоп, приготвяне на инфузионни разтвори и много други на различни теми.

Oрганизаторите проведоха разнообразни културни събития. Участниците имаха възможност да се запознаят със съвременно и традиционно изкуство, съхранявано в музеите на Лос Анджелис – The Getty Museum, LACMA, The Broad Museum и Descanso Gardens. Организирано беше и посещение на Los Angeles Memorial Coliseum, където ще се проведат Олимпийските игри през 2028 г.

СтудентиОрганизирано беше посещение на аптеки от различен тип в Калифорния – включително аптека от отворен тип, хомеопатична аптека, болнична аптека, както и болнична аптека в кардиологично отделение.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button