Спорт

Хандбалистките на Хасково отново ще играят в елита

Първенството ще е в нов формат и започва в началото на октомври

Хандбалистките на Хасково се завръщат в елитната „А“ група при жените от новия сезон, който започва в началото на октомври.

Отборът ще домакинства в зала „Вълчо Даскалов“ в спортен комплекс „Спартак“. Тимът е съставен изцяло от момичета от школата на Хасково, съобщи за Haskovo.info треньорът Ирина Миладинова.

Това е единственият женски отбор в Хасково, който ще се състезава в елита. Целта е децата от школата да остават в родния си клуб и да радват местните фенове, а не да преминават в други клубове, когато завършат образованието си.

10 женски и 11 мъжки отбора ще участват през новия сезон в елитните групи. Женското първенство ще се проведе в нов формат. 10-те участващи отбора ще бъдат разделени в две групи в зависимост от географското им положение, уточняват от федерацията.

В групите ще се играе по системата „всеки срещу всеки“ на разменено гостуване. След изиграване на срещите от редовния сезон, заелите от първо до четвърто място във всяка група ще участват в плейофи за основната фаза на шампионата.

ХандбалВ плейофите ще се играе 1А – 4Б, 2А – 3Б, 3А – 2Б, 4А – 1Б. Срещите ще се провеждат на разменено гостуване, като домакин на първата ще бъде отборът с по-задно класиране в груповата фаза.

Победителите в плейофите ще продължат към основната фаза на първенството, а загубилите ще се срещнат в еднодневен турнир за разпределение на местата от пето до осмо.

В основната фаза четирите отбора ще изиграят по още два мача по между си на разменено гостуване. Първите два тима в крайното подреждане ще се срещнат в Суперфинал за титлата, а заелите трето и четвърто място ще спорят във финален плейоф за бронзовите медали.

Четири са новите членове на „А“ при дамите. Завръща се петкратният шампион и четирикратен носител на Купа България „Бъки“ (Габрово). В първенството ще участват също тимовете на „Хасково“ и „Мартен 67“ (Мартен), а за пръв път от доста време насам при нежния пол ще има и представител от столицата в лицето на „Спортист-Кремиковци 2018“.

В групата остават отборите на „Бяла“, „Етър 64“ (Велико Търново), „Свиленград“, „Сливница“, „Академик–ПУ“ (Пловдив) и „Васил Левски“ (Нови Пазар).

Разпределението на отборите по групи и жребият за програмата ще се състоят по време на заседание на 7 септември.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button