Хасково

140 хасковлии достигнаха до здравните си досиета през пункта на РЗИ

Хасковлии могат да търсят съдействие за услугата в РЗИ, РЗОК и Информационно обслужване

140 хасковлии са посетили през последните два дни изнесения пункт на РЗИ до сградата на общината.

Там те получиха съдействие за инсталиране на телефоните си на мобилното приложение еЗдраве.

Здравноосигурените хасковлии могат да продължат да търсят помощ за услугата в приемната на Районната здравноосигурителна каса. Неосигурените пък могат да посещават офисите на РЗИ и Информационно обслужване.

За целта е необходимо да се носи документ за самоличност, както и мобилен телефон, по възможност с предварително инсталираното приложение еЗраве. То може да бъде изтеглено напълно безплатно от Google Play или App Store.

Всеки български гражданин разполага с електронно здравно досие. То дава достъп до лабораторни резултати, рецепти, болничен престой, информация за кръводарявания, медицински бележки, напомнят от здравното министерство.

Родителите имат достъп и до данните на своите деца. Приложението изпраща информация и за предстоящи прегледи, имунизации, активни направления.

Опашка от желаещи за достъп до е-здравните си досиета в Хасково

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button