Хасково

Хасковлии извиха голямо хоро за Съединението на България – ВИДЕО

Хасково отпразнува 139-годишнината от Съединението на България с тържествен ритуал и концерт на площад „Свобода“.

В ритуала участваха военнослужещи от военните формирования в Хасково и Корен, както и духовият оркестър. Строят прие бригаден генерал Мирослав Костадинов, началник на 2-ра механизирана бригада.

Последва церемония по поднасянето на венци и цветя пред паметника на Незнайния воин, като сред официалните лица бяха кметът Станислав Дечев, заместниците му Динко Тенев и Мария Вълчева, секретарят на общината Пламен Лечев, председателят на общинския съвет Таня Захариева, народният представител Катя Панева, областният управител Мехмед Атаман и заместникът му Митко Петров. Водещ беше осмокласникът в ЕГ „Проф. д-р Асен Златаров“ Иван Петев.

ПразникКметът припомни в словото си, че с акта на Съединението българският народ е показал решителност, сили и воля да се обединим, въпреки великите сили.

Празник„Цитираме националния девиз „Съединението прави силата“ със самочувствие и вяра, защото се гордеем с делото на Съединението и с хората, които сътвориха това българско чудо. И ако днес казваме, че дейците на Съединението са писали история нека не забравяме, че и нашето настояще ще е история. Нека работим така, че да напишем историята на България и на Хасково, такава каквато искаме да я четат бъдещите поколения“, допълни Дечев.

Последва концерт на Народния оркестър, а хасковлии се хванаха на голямо хоро на централния площад.

Довечера от 20 часа на площадка „Спартак“ ще е празничният концерт на Невена Цонева и Деси Добрева.

Представиха програмата за Дните на Хасково 2024 – ВИДЕО, ПРОГРАМА

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button