Любопитно

80 ретро автомобила на изложение в Хасково

Близо 80 участници се включиха в традиционния парад на ретро автомобили, посветен за празника на Хасково – 8 септември.

Изложението се провежда за 18-та година, като освен ретро колите, има сектор за нови возила, както и велосипеди.

Участниците са от Хасково, региона и страната. Сред най-атрактивните са три хасковски автомобила – Ферари Мондиал Т от 1990 г., Ситроен 2 CV от 1985 г. и Ягуар XJ 6 от 1979 г.

Организатори са Ретро клуб „Тракия“ Хасково и Община Хасково. Кметът Станислав Дечев благодари на клуба за това, че за поредна година вписва Хасково на картата на градовете, които ценят класическите автомобили.

„Както знаете имаме амбицията да превърнем Хасково в столица на моторните спортове, а Ретро клуб „Тракия“ е част от тази идея и допринася за нейното реализиране“, подчерта градоначалникът.

Купата на кмета от Ретро автомобилен парад Хасково 2024 спечели Мерцедес Бенц от 1965 година. Автомобилът е собственост на Веселин Банков от Стара Загора, допълват от общината.

Трето място бе присъдено на Волга М 21 от 1962 година, собственост на Михаил Бакалов от Свиленград. Второ място спечели атрактивен Трабант 601 S от 1987 година със собственик Николай Атанасов.

Голямата награда на ретро изложението спечели Фиат 127 от 1972 година, собственост на Ивелин Маринов.

Наградата на публиката безапелационно спечели автомобил Ферари със собственик Тенчо Ангелов. Жребий, теглен от деца, определи и носителите на специалните награди за публиката.

Представиха програмата за Дните на Хасково 2024 – ВИДЕО, ПРОГРАМА

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button