Хасково

920 тома нова литература закупи Регионалната библиотека

БиблиотекаС 920 тома литература или 340 заглавия е обновен книжния фонд на Регионална библиотека „Христо Смирненски“. Книгите са закупени със средства по програма на Министерството на Културата „Българските библиотеки – съвременни центрове за четене и информираност“. До момента са отпуснати 10 600 лева, още пари се очакват до края на ноември.

Старали сме се да закупим важна и търсена от нашите читатели литература, каза Виолета Атанасова, главен библиотекар на отдел „Комплектоване и обработка на библиотечни фондове и каталози“. Тази година акцент е поставен върху детската литература, учебно-помощната литература за среден курс и учебници за висшите учебни заведения. Тъй като в Хасково има филиал на УНСС, учебната литература е предимно правна и икономическа.

От българската художествена литература са закупени книги на почти всички автори, които през тази година са издали свои произведения. От чуждата художествена литература преобладава американската, но присъства и испанска, английска, френска, японска и др. В жанрово отношение има криминални и исторически романи, автобиографични издания, трилъри.

От специализираната литература има книги в областта на медицината, техниката, селското стопанство. Най-новите издания са „Голямата енциклопедия на България“, „Бележити българи“, „Граматика на българския език“, Официален правописен речник“.

Читателите ще могат да се насладят и на най-новите издания на Паулу Куелю и трите тома нашумялата на книжния пазар „Петдесет нюанса на сиво“ на Е.Л.Джеймс.

 Библиотека  Библиотека

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button