Хасково

Екоинспектори от Хасково броят мечки в Родопите

Мечка, илюстрацияЕксперти по биоразнообразие от РИОСВ- Хасково ще вземат участие в есенното преброяване на кафявата мечка в Западни Родопи, което стартира днес.

Кампанията е в рамките на националната система за мониторинг на вида. В акцията ще участват служители от 13 екоинспетци от страната, служители на Министерството на околната среда и водите, Изпълнителна агенция по околна среда, дирекциите на националните паркове Централен Балкан, Рила и Пирин, научни организации, неправителствени организации и доброволци.

Масираната акция по преброяване на кафявата мечка в България е с цел да се определи числеността и разпространението на популацията на кафява мечка на територията на Стара планина, Средна гора и Западни Родопи. По време на обходите ще се търсят следи, които се измерват, ще се събират ДНК материали от животните. Обобщените данни от преброяването на кафявата мечка ще уточнят числеността и динамиката на популацията на вида в региона и страната.  Резултатите ще бъдат ясни в началото на идната година.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button