Любопитно

Почетната награда „Баш Каунь“ замина за София

Редакция „Хумор и сатира“ на програма „Христо Ботев“ на БНР взе голямата награда „Баш Каунь“.

Това бе обявено на чудесния спектакъл, с който бе закрит тазгодишния „Каунь фест“. Янко Митев, вдъхновител и организатор на събитието, превърнало се в традиция, връчи приза на редактора Весел Цанков, който водеше на живо предаването от Хасково, та слушателите навсякъде да чуят спектакъла „Голямата къща на смешните хора“ и да се убедят, че организирането на хумористичен фестивал е сериозна работа.

Художникът Валентин Георгиев получи наградата в конкурса за карикатура на живо, който привлече в арт пространството пред театъра и творци от Бурса. Малкият карикатурист Мехмед от школа „Колорит“ при читалище „Заря“ бе отличен сред участниците в детския конкурс.

В литературния хумористичния конкурс Димитър Атанасов от Кубрат стана носител на наградата на името на д-р Петър Марев, който остави светла диря в културния летопис на Хасково.

Редакция „Хумор и сатира“ възнагради Татяна Йотова, която се отблагодари с две собствени песни под звуците на китара.

Първата награда в литературния конкурс отиде при Калин Василев, а втора и трета – при Александър Щинков и Бисера Дживодерова. Хумористичните творби на наградените автори прозвучаха в изпълнение на актрисата от хасковския театър Нелина Михайлова.

Публиката аплодира и гласовитите малчугани от детския хор „Орфей“, талантливата певица Рая Жекова. Възторг предизвикаха песните на популярния бард Асен Масаларски, а финала на фестивала, организиран със съдействието на община Хасково и спонсори, сложиха Боян Гегов и Росен Джамбазов от рок-група „Хангар 42“.

Представиха програмата за Дните на Хасково 2024 – ВИДЕО, ПРОГРАМА

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button