Регион

Делото за Черния Великден влезе в Апелативния съд

Данаил и ЖивкоДелото за жестоката катастрофа в Симеоновград преди година и половина започва днес на втора инстанция в Пловдивския апелативен съд. Признатите за виновни – шофьорът Данаил Георгиев и братовчед му Живко Желев обжалват наложените им наказания от Окръжен съд Хасково.

На първа инстанция Данаил беше осъден на 12 години лишаване от свобода, а Живко – на 10. Съдът определи те да изтърпят присъдите си в общежитие от затворнически тип.

На Великден миналата година Данаил Георгиев блъсна на тротоара група младежи, тръгнали за църква. Шестима от тях загинаха. Експертизите потвърдиха, че автомобилът се е движел с над 130 километра в час, а кръвната проба на шофьора съдържаше над 1 промил алкохол.

Недоволни от присъдите на първа инстанция са и родителите на загиналите младежи, които се надяват Апелативният съд да ги увеличи.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button