Хасково

Отслужиха литургия на Рождество Богородично в Хасково

 

Литургия за Рождество на Пресвета Богородица беше отслужена тази сутрин в хасковската църква „Успение на Св. Богородица“.

По традиция празникът на Хасково започва с църковна служба. 8 септември – Рождество на Пресвета Богородица се чества като празник на Хасково от 1993 г. с решение на общинския съвет.

Денят, в който се е родила Света Богородица, е един от 12-те най-големи християнски празници, известен и като Малка Богородица.

ПразникНа 8 септември православната църква прославя Божията майка като пазителка на християнското семейство и покровителка на родилката и детето.

На много места у нас се спазва традицията да се замесва и опича малка питка, намазана с мед за родилката, наречена „Богородична питка“.

В 12 часа празничната програма продължава в театър „Иван Димов“ с тържественото заседание на общинския съвет, на което ще бъдат връчени отличията „Почетен гражданин на Хасково“ и „Почетен знак на Хасково“.

От 19:30 часа на паркинга на магазин „Кауфланд“ е лятното автокино с прожекцията на филма „Опасни шматки“.

Празничният концерт на площадка „Спартак“ започва в 20 часа. Хасковлии ще се веселят с Дивна и Мария Илиева, като в края ще има празнични фойерверки.

Представиха програмата за Дните на Хасково 2024 – ВИДЕО, ПРОГРАМА

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button