Хасково

Връчиха почетните звания и награди за Деня на Хасково – ВИДЕО

Изявени хасковлии получиха почетни звания и награди на тържествената сесия на общинския съвет за Деня на Хасково

Изявени хасковлии получиха почетни звания и награди на тържествената сесия на общинския съвет за Деня на Хасково, която се проведе в театър „Иван Димов“.

Дългогодишният директор на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ Николай Вълчев получи званието „Почетен гражданин“ на Хасково.

Haskovo.info припомня, че Николай Вълчев се пенсионера през месец май след 36 г. служба, 22 от които начело на хасковската пожарна и беше ритуално изпратен от колегите си. Той е многократно награждаван за своя професионализъм и всеотдайност в полза на обществото.

НаградиВълчев благодари за високото отличие, като каза, че това е голяма чест за него и го определи като колективно признание за всички хасковски пожарникари. „Желая ви модерно бъдеще и просперитет на моя град. Нека Богородица да бди над жителите и гостите на град Хасково“, написа в книгата на почетните граждани пожарникар №1 на Хасковска област.

НаградиНародната певица Илка Александрова получи отличието „Почетен знак на Хасково“. Тя чества 50-годишен творчески юбилей, като има множество награди.

Награди
Таня Захариева и Илка Александрова

Александрова благодари за отличието и за вниманието към нейното творчество от страна на общинските съветници. „Благодаря на родителите си, които са ме възпитали като човек. Благодаря на Бог, който е решил на мен да даде това призвание да бъда посланик на българщината, да бъда радетел на фолклора като наша идентичност, да се запазва и младото поколение да знае корените си. Загубим ли фолклора, ние губим България“, каза народната певица.

Бяха връчени и награди в сферата на образованието и културата.

Награди
Красимира Педева

Учител на годината в гимназиален етап е Красимира Педева – старши учител по английски език в ЕГ „Проф. д-р Асен Златаров“.

Награди
Маргарита Топалова

Отличие за изключителни постижения и принос в областта на образованието за 2024 г. получи Маргарита Топалова, която е директор на ПГДС „Цар Иван Асен II“.

Награди
Иванка Топузова

За изключителни постижения, за упорита работа с талантите на Хасково, за принос за съхраняването и популяризирането на българската фолклорна традиция награда Културен деятел на годината в областта на сценичните изкуства заслужи Иванка Топузова, която е ръководител на школа за народно пеене „Зора-Зорничка“ и женски хор „Зора-Зорница“ към НЧ „Зора 1982“ в Хасково.

Всички бяха поздравени с празника от кмета Станислав Дечев и председателя на общинския съвет Таня Захариева.

Изпратиха ритуално шефа на пожарната за пенсионирането му – ВИДЕО

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
ЕКС ченге
ЕКС ченге
09.09.2024 20:44 20:44

Без чест и достойнство,ако го има ще откаже,но …

Back to top button