Регион

Училището в Маджарово става за пример

Средното училище „Димитър Маджаров“ в Маджарово през тази учебна година влиза в програмата „Училища за пример“.

Организатор е Фондация „Заедно в час“, чиято цел е всяко дете в България да получи равен достъп до качествено образование.

Екипите на 42 училища от 34 населени места в страната ще преминат през двугодишна обучителна програма за осъвременяване на управленски и педагогически практики, включително и извън България.

Крайната цел е учебните заведения да могат да моделират образователния процес така, че да поставят ученика в центъра му.
Над 14 000 ученици в страната ще имат учители, които ще им помагат да прилагат различни стратегии за учене, ще са фокусирани не само върху академичните им резултати, но и върху инициативността им.

Благодарение на щедрата подкрепа на дарителите и партньорите на „Заедно в час“, участието в програма “Училища за пример” е безплатно за всички държавни и общински училища, посочват от фондацията.

Училището в Маджарово е създадено от дошлите през 1913 г. тук български бежанци от Беломорска Тракия след края на Междусъюзническата война. Въпреки тежката си съдба и недоимъка, местните хора намират средства и сили и през 1921 г. построяват училище за децата си, припомня Haskovo.info.

Днес стогодишното училище е защитено и средищно. Обновена е материалната база, поддържат се в отлично състояние кабинети по различни предмети, работилници, музейна сбирка, спортни площадки.
През изминалата учебна година успешно бе финализиран проектът „Училище – посланик на Европейския парламент“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
08.09.2024 14:46 14:46

Цветан

Back to top button