Хасково

За Деня на будителите ученици рецитират, учители на екскурзия в Банско

ПГДСПо случай Деня на народните будители колективът на ПГДС „Цар Иван Асен ІІ“ – Хасково посети родните места на бележите български възрожденци и поети в Банско.

Преподавателите бяха в къщата музей на Паисий Хилендарски и Неофит Рилски, Веляновата къща и в дома на големия български поет Никола Вапцаров. С тази организирана екскурзия учителите поставиха началото на честванията в школото на един от най-българските празници и поднесоха цветя на паметника на Отец Паисий, който се намира в центъра на града.

ПГДСДнес ученици от гимназията представиха пред преподаватели и съученици рецитал по случай 1 ноември. Акцентирано бе върху делото на бележитите възрожденци, които с дръзновение и пламък запазват българщината през вековете. Октомври възпитаниците на царската гимназия определиха като месец на културата и посетиха две театрални постановки и премиерата на най- новия български филм.

Ръководството и преподавателският екип на ПГДС „Цар Иван Асен ІІ“ поздравяват всички учители от региона с Деня на народните будители.

ПГДС ПГДС

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button