Хасково

„България вчера и днес“ идва в Хасково

ИзложбатаКартички от архива на издателство „Григор Пасков“ и карикатури на художника Борислав Златанов ще покаже утре Регионалната библиотека „Хр.Смирненски“. Изложбата „България вчера и днес“ е организирана със съдействието на общината и вестник „Трета възраст“.

Фотоиздателство „Григор Пасков“ води началото си от 1923 г., когато си поставя за задача да обикаля България и да прави снимки на изгледи от всички български градове. През 30-те години то се утвърждава като най-изявения производител на илюстровани и жанрови картички в страната. Сътрудничи и на световно известното списание “National Geographic“.

Образованият за времето си Григор Пасков е за създател на първото фотоателие и първата книжарница в родния му град Хасково. През 1911 г фамилията се премества в София.

Изложбата на стари фотографски картички ще остане в Хасково до 8 декември.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button