Хасково

Няма да слагат макети до училище „Св. Климент Охридски“

Планираното поставяне на двуизмерни фигури на деца до пешеходни пътеки около ОУ „Св. Климент Охридски“ в Хасково с цел безопасност на движението, за което Haskovo.info писа, няма да се осъществи, съобщиха от Фондация ХАЛО.

Идеята за поставяне на макетите породи активен диалог с местни и национални институции. След проучване на законодателството и разговори с експерти се обединихме около твърдението, че двуизмерните фигури може да имат и отрицателен ефект върху вниманието на шофьорите напред във времето. Това посочват и наблюдения на подобни практики в други български градове, обясняват от фондацията.

Предвидените средства по Програмата за граждански бюджети ще се пренасочат към реализиране на детски фестивал „Подай ръка“ в Хасково и дейностите на доброволците от „Спасителни клубове за бъдеще“.

Обезопасяват района около училище „Св. Климент Охридски“ в Хасково

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button