Хасково

Григор влезе в Топ 50 на световния тенис

Григор Димитров, архивХасковлията Григор Димитров продължава да пише историята на родния тенис и в понеделник официално ще дебютира в Топ 50 на световната ранглиста при мъжете.  

Никога досега българин не е попадал сред 50-те най-добри тенисисти на планетата. Успехът стана възможен благодарение на днешната победа на Григор в първия кръг на „мастърса“ в Париж с награден фонд 2,4 милиона евро, в който той отстрани със 7:6/2/, 6:2 бившия № 8 и настоящ № 30 в света Юрген Мелцер от Австрия.

По време на двубоя, продължил около час и половина, 21-годишният хасковлия записа цели 16 аса и нито една двойна грешка срещу 3 аса и 3 двойни грешки за съперника му.

Григор бе подкрепян от трибуните от родителите си и новия си треньор от парижката академия Муратоглу Жан-Франсоа Башело, който е бивш професионален играч от Топ 140. Победата донесе на Димитров 70 точки за ранглистата на АТР, които по предварителни изчисления ще го наредят между 45-то и 47-мо място в света.

Най-доброто класиране на Григор досега бе през август миналата година, когато той достигна № 52 при мъжете.

Във втория кръг в Париж най-силният ни тенисист ще се изправи срещу една от звездите на световния тенис – аржентинеца Хуан Монако, от когото загуби в Токио преди по-малко от месец с 2:6, 1:6. Мачът-реванш във френската столица е утре и ще се играе на телевизионен корт, а началният час на двубоя ще стане ясен по-късно днес.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
хелоин
хелоин
30.10.2012 18:36 18:36

е какво от това да не би да ти пораснаха ушите бе доре

Back to top button