Хасково

Социалисти отбелязаха Девети септември в Хасково, застанаха зад Зафиров

По традиция хасковски социалисти почетоха деветосептемврийските събития от 1944 г. Представители на БСП положиха цветя на Братската могила на Ямача.

Девети септември е част от нашата историческа памет и заслужава нашата почит, коментира пред медиите секретарят на общинската организация на БСП Богдан Кирилов

Кирилов заяви, че общинската и областната структура на партията са лоялни на централното ръководство на БСП около Атанас Зафиров. Той беше и водач на листата на червените в Хасково на последните избори.

БСППартията ще се яви обединена и мобилизирана на предстоящия вот, като „БСП – обединена левица“, водена от Атанас Зафиров, допълни Богдан Кирилов.

В БСП текат номинации за кандидатските листи за парламентарните избори на 27 октомври, като през следващата седмица те трябва да бъдат утвърдени от централното ръководство в София.

БСПМеждувременно до 11 септември трябва да стане ясно под какъв формат ще се явят „червените“ на изборите – с листи от „БСП – обединена левица“ около Зафиров или с регистрация от Корнелия Нинова. Днес упълномощените от Нинова Георги Свиленски и Иван Ченчев подадоха документи за регистрация на БСП в ЦИК. Очаква се обаче съдебно решение затова кой ще представлява партията оттук нататък.

на Върховния касационен съд, след като преди дни Софийският градски отсъди, че Зафиров е законен представител на партията.

След изборите ще започне нов цикъл от вътрешнопартийни избори за определяне на общинско и областно ръководство. Богдан Кирилов допълни, че досегашният областен председател на БСП Стамо Димитров от Свиленград е подал оставка.

БСП

По-късно Върховният касационен съд потвърди, че Атанас Зафиров представлява БСП. Решението не подлежи на обжалване.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button