Регион

Фирмите, които строят магистрала „Марица“, имат да взимат 3 милиона лева

ПротестътФирмите, с чиято техника се строи магистрала „Марица“ се готвят да обявят гражданско неподчинение. Причината е, че не са получавали парите си за месеци работа. На среща днес те поискаха обяснение от изпълнителя на магистралата, който ги е наел, и от Агенция Пътна инфраструктура.

Срещата се състоя на метри от бъдещата магистрала. Над 35 фирми от цялата страна участват в строителството й със своя техника, наети от официалния изпълнител. По техни сметки имат да получават около 3 милиона лева.

Част от тях не са получавали пари от близо година и са на път да фалират. Предприемачите бяха подкрепени от колегите си, които строят магистрала „Тракия“, които обясниха, че и двете магистрали се строят от една и съща фирма – „Пътностроителна техника“ и обявиха фирмата за куха пирамида.

ПротестътОт компанията – изпълнител не успяха да обяснят защо не са плащали на партньорите си, въпреки че били сериозна фирма. А преди журналистите да успеят да попитат, пътят им беше препречен от масивни гърбове.

От Агенция Пътна инфраструктура заявиха, че всички дължими суми от тяхна страна са преведени на изпълнителя и нямат отношение към спора. По договор изпълнителят няма право да наема подизпълнители и в агенцията не били уведомени за това. На практика фирмите се водят наемодатели на техника, така че чисто юридически това не е проблем.

В крайна сметка след споровете фирмите получиха обещание да получат поне половината си пари до две седмици.

Видео Вижте още във видео репортажа

Протестът Протестът
Протестът Протестът

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
......
......
31.10.2012 9:32 9:32

Защо сега Държавата не се намеси и да помогне на хората да си вземат парите ? Защо прок*ратурата вмомента не се самосезира ? Защо трябва българския бизнес да фалира поради монополизъм и после да се говори за икономическата криза? Кризата идва от там,че държавата я интересува единственно да си пребере ДДС-то и данаците и от там нататък,СПАСЯВАЙТЕ СЕ !

ne6o texnika
ne6o texnika
31.10.2012 16:39 16:39

boiko borisov pribira parite za izborite

Back to top button