Любопитно

Дарителка от Германия стана посланик на хасковската библиотека

Дългогодишната дарителка на РБ „Христо Смирненски“ от немския град Халберщат Вайолет Пенева беше удостоена с почетното звание „посланик на библиотеката“.

Тя е бивш класически музикант и е роднина на Димитрина Табакова – най-добрата ученичка на виртуозната хасковска цигуларка проф. Недялка Симеонова, припомнят от културната институция.

Клуб „Посланици на библиотеката“ е учреден на 16 май 2013 г. в рамките на Националната библиотечна седмица. Първоначално в него влизат 42-ма хасковски общественици, почетни граждани, активни читатели и спомоществователи.

По случай 70-годишния юбилей на РБ „Христо Смирненски“ миналата пролет „Посланици на библиотеката“ станаха още 22-ма наши партньори и съмишленици.

Най-новият член на клуба Вайолет Пенева получава това високо признание заради своята неуморна и дългогодишна дарителска дейност. Десетки са изпратените от нея луксозни албуми, книги, музикални, видео записи и календари с репродукции на известни художници за отдел „Изкуство“.

Освен поименна членска карта за клуба на „посланиците“ за 2024 г., Пенева получи букет и подарък от директора на библиотеката Анна Щилянова.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button