Регион

Държавата се кани да поеме контрола над буферните паркинги по границите

Работна група, сформирана от служебния премиер Димитър Главчев, ще разгледа възможностите държавата изцяло да поеме управлението на буферните паркинги за камиони по границите на страната, съобщават от правителствената пресслужба.

От кабинета отчитат, че паркингите са прилежаща инфраструктура, която е свързана с контрола на съответната граница.

Работната група трябва да предложи трайно решение на проблема с буферните паркинги. Целта е да бъдат предприети и спешни мерки за облекчаване на трафика, максимално да се намали времето за изчакване, да се осигури равнопоставеност на товарните превозни средства и предвидимост в процеса на обработката им, посочва от Министерски съвет.

До края на септември работната група ще предостави резултатите от дейността си и извършените проверки. Те са започнали още в четвъртък по разпореждане на министър-председателя. Служители на НАП са проверили буферните паркинги за тежкотоварни автомобили, разположени пред граничните контролно-пропускателни пунктове Лесово, Капитан Андреево, Русе и Видин. От страна на НАП нарушения не са установени, допълват от служебното правителство.

Предстои да станат ясни и резултатите от проверката на ДАНС, която също е разпоредена от Главчев. Работната група ще следи и развитието на темата по линия на Комисията за защита на конкуренцията, която през март тази година се е самосезирала за наличие на нарушения на антитръстовото законодателство във връзка с управлението на буферния паркинг, находящ се в непосредствена близост до ГКПП „Дунав мост“.

Работната група ще бъде ръководена от вицепремиера и министър на финансите Людмила Петкова и в нея участват министрите на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова, на транспорта и съобщенията Красимира Стоянова, на земеделието и храните Георги Тахов, изпълнителният директорите на НАП Румен Спецов, на Агенция „Митници“ Георги Димов, на Главна дирекция „Гранична полиция“ към МВР Антон Златанов и д-р Светлозар Патарински, който е изпълнителен директор на Българската агенция по безопасност на храните.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Шофьор
Шофьор
10.09.2024 9:01 9:01

Никакъв праз пак няма да забелят! Дрънкат си!

Back to top button