Регион

Бизнесделегация, водена от кмета Иво Димов, тръгва за Ирак

Иво ДимовБизнесделегация, водена от кмета на Димитровград Иво Димов, замина на посещение в град Дахук, Северен Автономен Район Кюрдистан в Ирак. Деловата мисия е организирана от Хасковската търговско-промишлена палата. 

В иракския град Иво Димов ще се срещне с областния управител на област Дахук, с председателя на ТПП Дахук Аяд Хасан, както и с ръководителите на Съюза на  бизнесмените в Ирак и Съюза на предприемачите. Предвижда се и среща с представители от ръководството на Парламента.

Главната цел на посещението е опознавателна.  Очаква се да бъде подписано Споразумение за сътрудничество между градовете Димитровград и Дахук и да се обсъдят възможностите за бъдещо сътрудничество между двата града, коментираха от Хасковската търговско-промишлена палата. Района да Дахук е привлекателен за инвестиции, свързани с разработването на инфраструктурни проекти.

След двудневен престой в иракския град, делегацията ще отпътува за Диарбекир. Освен с кмета на града, са предвидени и срещи с представители на строителни фирми от турския град. Възможностите за бъдещи съвместни инвестиции ще бъдат обсъдени на бизнесфорум.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button