Хасково

Пожарникарите спасяват по-бързо ранени при катастрофи с ново оборудване

Пожарникарите в Хасково се отзовават на 1 – 2 сигнала за катастрофи седмично

Хасковските огнеборци вече могат да спасяват по-бързо пострадали при катастрофи с помощта на ново оборудване, което получиха наскоро със специализиран противопожарен автомобил.

Той има системи, каквито досега не са били на разположение на пожарникарите. Инструментите например са с батерии, което позволява да се действа в пъти по-бързо, обясни инспектор Веселин Бекяров по време на демонстрация по спасяването на двама затиснати в автомобил при катастрофа.

Досега хасковските огнеборци са разполагали с два комплекта за рязане на смачкани при пътни произшествия коли, като единият не е бил в съвсем добро състояние.

ПожарнаПожарникарите в Хасково се отзовават на 1 – 2 сигнала за катастрофи седмично, като 2 – 3 пъти месечно им се налага да режат смачкани коли, за да извадят затиснати хора.

Инспектор Бекяров допълни, че работата им е трудна в психологически аспект, защото често при катастрофи виждат хора в много тежко състояние, включително с откъснати крайници. Въпреки това те се борят с преодоляването на трудностите.

Спасителната им дейност обаче е затруднена от факта, че докато вадят пострадали хора, много минувачи започват да снимат, а някои дори се месят в работата им.

В днешното занятие, посветено на Седмицата на пожарната безопасност – 9 – 15 септември, се включиха и членове на доброволното формирование „Спасителен Клуб за Бъдеще – Хасково“. Доброволците преминават обучение в пожарната за оказване на съдействие при кризисни ситуации.

Седмица на пожарната безопасност

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button