Регион

Извадиха 200 000 евро от кухини на автобус – ВИДЕО

Недекларирани 200 000 евро с равностойност 391 166 лева са открити при проверката на автобус, пътуващ от Румъния за Турция през ГКПП „Капитан Андреево“, съобщават от Агенция „Митници“.

Турският автобус е пристигнал на пункта на 8 септември. Той е управляван от турски шофьор, а в него е имало петима пътници.

Всички са заявили, че не пренасят парични средства, които да декларират. По метода „анализ на риска“ превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка.

След демонтаж на пластмасов панел от тапицерията зад вратата на автобуса се установява, че във фабрични кухини са укрити евровите банкноти.

От прокуратурата са повдигнали обвинение на 53-годишния шофьор. Продължава разследването по случая.

Само през август на пункта са предотвратени 7 опита за контрабанда на недекларирана валута, предимно щатски долари и евро, на обща стойност близо 2 000 000 лева.

На ГКПП „Капитан Андреево“ продължава съвместната операция срещу контрабандата на Агенция „Митници“, ГД „Гранична полиция“, ГД „Борба с организираната престъпност“ и Националната агенция по приходите.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button