Хасково

За 30-годишнината си читалище „Пейо Яворов“ с химн

Литературното четенеХасковското читалище „Пайо Яворов“ вече има химн. Песента се казва „Читалище“ и е по текст на Недялко Диев. Музиката и аранжиментът са на Пламен Георгиев. Химнът ще се изпълнява от Ивайло Добрев и вокална група „Аврора“ към хасковската математическа гимназия.

Официално песента ще бъде представена на живо на юбилейния концерт на читалището по повод 30-годишнината от създаването му. Проявата е насрочена за 29 ноември от 18:00 часа в Младежки център.

Хасковското читалище „Пейо Яворов“ е първото в областта, което има химн и второто в България, похвали се секретарят на културното средище Росица Димова.

Литературното четенеСнощи в читалището се състоя литературно четене и награждаване на отличилите се в конкурса „Читалището – слово, вяра, родолюбие„. Инициативата е по повод Деня на народните будители и 13-годишнината на литературна студия „Зорница“ към читалището.

Първа награда в категория „поезия“ взе Иван Маринов, а в категория „проза“ – Мария Янева. Всички творби, участвали в конкурса, са били поместени на фейсбук страницата на читалището. Най-много гласове е получила поетесата Лидия Налбантова, която взе наградата на публиката.

Произведенията, участвали в конкурса, са включени в книжка „Читалището – слово, вяра, родолюбие“. Изданието е част от юбилейния алманах „Зорница“ на културното средище.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button