Любопитно

Певчески формации от хасковското читалище „Зора“ с нови награди

Децата от Школата по народно пеене „Зора-Зорничка“ към НЧ „Зора-1982“ в Хасково с вокален педагог Иванка Топузова взеха награди от XXIII-тия Национален фолклорен фестивал за двугласно пеене и народна песен с международно участие в град Неделино, организиран в партньорство с Министерството на културата.

Трио „Аида“ и певците Габриела Илиева, Йордан Захариев, Сиана Емилова, Елица Вълчева, Теодора Евтимова, Адриана Андреева и Здравка Андреева бяха възнаградени със златни медали. Журито присъди сребърни медали на вокалната група „Зора-Зорничка“ и на Симона Захариева.

Докато на 8 септември ръководителят на школата Иванка Топузова получаваше отличието „Културен деятел на годината в областта на сценичните изкуства“ на община Хасково, нейните възпитаници пяха в Раднево. Там се състоя XVIII-то издание на конкурса за индивидуални изпълнители „Тракийски славей – с песните на Динка Русева“, организиран от общината.

Връчиха почетните звания и награди за Деня на Хасково – ВИДЕО

Теодора Евтимова, извоюва лауреатското отличие и парична премия, Елица Вълчева и Сиана Емилова – съответно златен и бронзов медал.

За висок творчески професионализъм с диплом бе отличена и музикалната педагожка Иванка Топузова.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button