Регион

Общината се споразумя за дълга на димитровградската болница

Болницата в ДимитровградСпоразумение за разсрочено изплащане на дълговете, които димитровградската болница  “Света Екатерина” има към местната строителна фирма “Строй ГСТ”, подписа кметът на община Димитровград Иво Димов със собственика на дружеството Георги Табаков.

Бизнесменът се съгласил изплащането на задължението от страна на общината да се осъществи след 01.01.2013 година, съобщиха от администрацията.

Дружеството няма да има претенции за в бъдеще относно дължимите законни лихви и други разноски до окончателното изплащане на дълга, присъден с решение на Арбитражния съд от 5 юли, тази година.

Както Haskovo.info вече съобщи дългът на МБАЛ „Света Екатерина“ към строителната фирма
е в размер на близо 600 000 лева. Те са за ремонт на болницата на стойност 50 000 лева, а договорът е подписан на 5.09.2007 година. Според клаузите в него неустойката при неизпълнение е 1% от сумата дневно, а споровете между страните се отнасят пред арбитражния съд. Така натрупаните задължения от лихви достигнаха 600 000 лева.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
01.11.2012 10:26 10:26

И ако това не е далавера.От 50 000 фирмата и някои други гушват 600 000 лв.БРАВОООО!!!!

Back to top button