Хасково

Без увеличение на такса смет в Хасково през 2013 г.

Димо МариновРазмерът на такса смет в община Хасково няма да се променя през 2013 година. Увеличение не е правено от 2008 г., такова не се предвижда и през следващата година, съобщи днес шефът на общинската данъчна дирекция Димо Маринов.

На заседанието на Общинския съвет през ноември той ще внесе предложение за отстъпка от 5 % при плащане на Данък недвижими имоти, Такса битови отпадъци и Данък върху превозните средства до 30 април догодина. Гражданите и фирмите ще могат да извършват плащанията на налозите с отстъпка още от 15 януари. Съобщенията за размера на дължимите суми ще излязат по-късно. Промяната в тях ще бъде, че последните 4 цифри от ЕГН-тата на гражданите ще бъдат обозначени с Х, за да се избегнат спекулации с личните им данни.

Декларации за освобождаване от такса смет през 2013 г. ще се приемат до последния работен ден на месец декември. Декларацията трябва да е подписана от всички съсобственици на имота, уточни Димо Маринов. Днес той отчете изпълнение на събираемостта на местните данъци с 87 на сто от предварително заложения план.

До момента приходите от местни данъци и такси възлизат на близо 12 млн. лв. Изключение прави данък придобиване, при който постъпленията всеки месец падат. За 9-месечието на тази година той е намалял с 30 на сто в сравнение със същия период на миналата година и възлиза на 780 000 лева.

От общинската данъчна дирекция припомниха, че на 30 октомври изтече последният срок, в който гражданите и фирмите трябваше да погасят втората вноска за данък върху недвижимите имоти, такса битови отпадъци и данък върху моторните превозни средства. От днес върху дължимите суми се начисляват лихви.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
BNRP HASKOVO
BNRP HASKOVO
31.10.2012 15:42 15:42

ДОБРО УТРО КАК СПАХТЕ??? МАЙ ЧЕ ВСИЧКО ПРОСПАХТЕ. ЗНАМ ДОСТА ЕДНОЛИЧНИ ТЪРГОВЦИ,ВЪВ ВЕЧНА ДРЯМКА ПО ХАСКОВСКИТЕ ГРОБИЩНИ ПАРКОВЕ,А ДЕЦАТА ИМ ОТДАВНА НАПУСНАХА ХАСКОВО.ДЪРЖАВА НЕ СЕ УПРАВЛЯВА ОТ ПРОСТИ КРАДЦИ,А ОТ ДАЛНОВИДНИ ХОРА С ПЕРСПЕКТИВНО МИСЛЕНЕ.В ДОСТА СТРАНИ ПЪРВИТЕ ПЕТ ГОДИНИ ФИРМИТЕ НЕ СЕ ОБЛАГАТ С ДАНЪЦИ.ТУКА ОЩЕ ЕДИН ЛЕВ ОБОРОТ НЯМАШ И ТРЯБВА ДА ПЛАТИШ СТО И ПЕТДЕСЕТ ЛЕВА ОСИГУРОВКА…

груйчо
груйчо
31.10.2012 18:44 18:44

A bre toz oschte li go dyrjat na rabota.Na dve magareta vodkata ne moe da razdeli

Анонимен
Анонимен
31.10.2012 22:46 22:46

ТО И БЕЗ ДА УВЕЛИЧАВАТЕ ТАЗИ ТАКСА ТЯ ПАК СИ Е НАЙ ВИСОКАТА В БЪЛГАРИЯ

Back to top button