Спорт

Ангел Ангов спечели два медала от турнир в Риека

Ангел Ангов от хасковския клуб „Торнадо“ с треньор Недялка Станчева спечели два бронзови медала на турнир по карате „Хърватия Опен“ в Риека.

В него участваха 1 464 състезатели от 197 клуба от 27 държави.

Хасковлията се представи в дисциплината Ката индивидуално в три възрастови групи. При Ката джуниори след 3 победи той достигна до полуфинал, където загуби срещата от Юрай Мюлер – титуляр на Словакия при джуниори, 21 място в световната ранглиста, 2-ри на европейско първенство 2022 година. В мача за третото място Ангел надделя над Марк Филеш – титуляр на Хърватия при джуниори и се окичи с бронзов медал.

КаратеВ категория Ката мъже до 21 години се класира на 7 място след загуба на четвъртфинал от Роман Хрчка – титуляр на Словакия при мъжете, 3-ти в световната ранглиста при мъже до 21 г.

При Ката мъже след три победи и една загуба на четвъртфинал от Адам Бардос – титуляр на Унгария, 12-ти в световната ранглиста при мъже до 21 г. и 35-ти в ранглиста на мъжете. В мача за третото място Ангов победи Нат Хърн от Англия – 75-ти в ранглиста на мъже и се окичи с втори бронзов медал.

Това е отлично представяне на Ангел Ангов. Този турнир също беше част от квалификациите на националния отбор за Световното първенство по карате през октомври, допълват от „Торнадо“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button