Хасково

148 вендинг машини се свързаха с НАП, от утре почват проверки

Кафе автоматАвтоматите на самообслужване, които нямат дистанционна връзка за отчитане на оборотите в сървърите на НАП от утре ще бъдат запечатвани, предупредиха от Националната агенция за приходите. Машините, на които няма обозначение за собственика им, могат да бъдат иззети.

148 вендинг машини в Хасковско до тази сутрин са осигурили дистанционна връзка с НАП. 97 от тях са машини за продажба на стоки – кафе, храни и други промишлени стоки, а останалите 51 са развлекателни колички и детски клатушки.

НАП напомня, че законът задължи собствениците на автомати на самообслужване да свържат устройствата си с приходната агенция до 31-ви октомври. Работата на вендинг машини без фискални устройства може да доведе и до налагане на санкция, достигаща до 10 000 лева.

От утре инспекторите на НАП започват проверки. Отсрочка не е предвидена.

За клиентите на автомати на самообслужване е важно да знаят, че номерът на касовата им бележка се изписва на електронен дисплей, хартиен касов бон не се отпечатва.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button